Nova York ha començat a enterrar cadàvers en una fossa comuna a l'illa de Hart, a l'extrem nord-oest de la Gran Poma, en un moment en què s'ha registrat un important augment de víctimes mortals per coronavirus a la regió. Les autoritats de Nova York van confirmar que l'illa, que durant dècades s'ha utilitzat per donar sepultura a cadàvers sense reclamar, ara inclourà també morts pel COVID-19 que estiguin en aquesta mateixa situació.

«És probable que gent que hagi mort (de coronavirus) sigui enterrada a l'illa en els pròxims dies», va dir als mitjans de comunicació la secretària de premsa de l'Ajuntament de Nova York, Freddi Goldstein. Les declaracions es produeixen en un moment en què han sorgit imatges de l'enterrament de diversos taüts, col·locats uns sobre d'altres, a l'illa de Hart, i després que el dijous Nova York registrés 799 morts per coronavirus en 24 hores, un nou màxim diari.

L'illa de Hart s'ha fet servir com a cementiri públic de la ciutat durant més de 150 anys i està gestionat pel Departament Correccional novaiorquès. Aquí han anat a parar els cossos de les persones que han estat en un dipòsit de cadàvers sense reclamar entre 30 i 60 dies, va explicar Goldstein. La portaveu va afegir que les autoritats estan traslladant a aquest lloc els cadàvers per tenir més espai per a la resta de morts per coronavirus.

Amb l'augment de morts, va explicar, el nombre de dies que un cos sense identificar o sense reclamar podrà romandre en un dipòsit de cadàvers abans de ser enterrat a l'illa de Hart serà de 14 dies en lloc d'un o dos mesos. «És gent que, durant dues setmanes, no ha pogut trobar ningú que digui 'conec aquesta persona, estimo a aquesta persona i jo em vull encarregar del seu enterrament'», va afegir la representant de l'Alcaldia. Segons Goldstein, en circumstàncies normals s'enterren a l'illa uns 25 cossos per setmana, però des que van començar a morir persones per la pandèmia, se'n sepulten 25 al dia.

L'estat de Nova York registra ja 160.000 infectats per coronavirus, una xifra que supera la de qualsevol altre país fora dels EUA, mentre que el nombre de morts augmenta a més de 7.000, dels quals més de 5.150 van perdre la vida a la Gran Poma.

Estats Units continuava ahir com el primer país en nombre de persones contagiades, amb 466.299, 34.167 més que dijous. A les 24 últimes hores també va patir un fort repunt en decessos fins a comptabilitzar 16.686, gairebé 2.500 més. Nova York es manté així mateix com l'epicentre de la pandèmia al país.