El president d'Israel, Reuven Rivlin, ha rebutjat la pròrroga sol·licitada pel líder del partit Blau i Blanc, l'excap de l'Estat Major Benny Gantz, per formar govern al país després de rebre el suport de la majoria de Parlament. Gantz havia demanat dues setmanes més de negociacions a causa de la pandèmia del coronavirus i de la festivitat de la Pasqua. El mandat torna així al Parlament, que encarregarà a un altre diputat la formació de govern en un termini de 21 dies.

Minuts després d'aquesta decisió, el Likud de Benjamin Netanyahu va demanar que se li encarregui a ell el mandat per intentar formar govern. «El moviment Likud demana de nou al president Rivlin que traslladi el mandat al primer ministre Netanyahu, líder del partit més representat al Parlament amb 59 diputats (de 120)», va assenyalar el partit en un comunicat.

El Likud considera coherent prendre aquesta decisió, ja que suposaria que la Presidència faci «el que es va fer després de les passades eleccions, quan va transferir el mandat del primer ministre Netanyahu al diputat Gantz».