L'expresident de les Corts Valencianes i que va ser també director general de la Policia, Juan Cotino, ha mort després d'estar gairebé un mes ingressat a l'Hospital de Manises, on va donar positiu a la prova del Covid-19.

El mateix Parlament valencià ha confirmat la notícia a Twitter, on ha mostrat el seu condol a la família i amics.

Cotino va ser ingressat quan es trobava a Madrid, el 9 de març, on s'havia desplaçat per ser jutjat en el cas de Gürtel per la visita del papa a València. El judici va quedar ajornat per la declaració de l'estat d'alarma. Cotino s'enfrontava a onze anys de preso.

Es trobava ingressat des de llavors a l'hopsital on va empitjorar dies després d'ingressar i va haver de ser ingressat a l'UCI.

Cotino va ser un empresari agrícola de la Comunitat Valenciana que va començar en política com a regidor del PP a l'Ajuntament de València. Vinculat a l'Opus Dei i representant de el sector cristians de l'PP, el seu salt a la política nacional va arribar amb el Govern de José María Aznar després de ser designat director general de la Policia.

A continuació va assumir el càrrec de delegat de Govern a la Comunitat Valenciana i més tard va formar part de el Consell de Francisco Camps, ocupant carteres com les d'Agricultura o Medi Ambient L'últim càrrec públic que va ocupar va ser el de president de les Corts Valencianes. Juan Cotino va deixar la política en 2014 assetjat pels escàndols de corrupció, entre ells la trama Gürtel.