15 de abril de 2020
15.04.2020
Diari de Girona

El Govern garanteix les pensions amb un crèdit de 13.830 milions

El Consell de Ministres assegura el «pagament puntual» al mateix temps que permet que la Seguretat Social planifiqui amb antel·lació el desemborsament de despeses extraordinàries

14.04.2020 | 23:41
La reunió del Consell de Ministres celebrada ahir en què es va aprovar aquest punt.

El Consell de Ministres va aprovar ahir la concessió d'un préstec de 13.830 milions d'euros a la Tresoreria General de la Seguretat Social per garantir el pagament de les pensions en un moment d'augment de la despesa per les mesures extraordinàries per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

En un comunicat, el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions explicava que aquest préstec, similar al d'altres anys, ja estava previst als pressupostos atès que l'abonament de les pagues extraordinàries de pensions al juny i novembre suposa un desemborsament d'uns 20.000 milions d'euros que «pot generar tensions de liquiditat al sistema».

Addicionalment, aquest any «impactaran sobre els ingressos i despeses de sistema» les mesures extraordinàries relacionades amb la crisi del coronavirus, entre les quals figura la prestació extraordinària per cessament d'activitat per a autònoms, l'exempció del pagament de quotes a la Seguretat Social, l'exoneració de cotitzacions per ERTO per força major o la flexibilitat en els ajornaments.

A això cal sumar-hi l'augment de la despesa en prestacions per desocupació, afegeix el ministeri. Amb aquest préstec, com en anys anteriors, «s'assegura el pagament puntual de les pensions», al mateix temps que es permet a la Seguretat Social planificar amb antelació la disposició de recursos per fer front a desemborsaments extraordinaris.

D'altra banda, CaixaBank ha decidit avançar a avui dimecres, 15 d'abril, el cobrament de la pensió de la Seguretat Social, cinc dies abans de la bestreta realitzada al març i deu abans de la data en què habitualment es fa efectiva. Bankinter també anticiparà en quatre dies més el pagament de pensions als seus clients, concretament al dia 21 d'abril, segons va informar ahir aquesta entitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook