El govern espanyol ultima una renda mínima o ingrés mínim vital que pot arribar a beneficiar tres milions de persones i un milió de llars. El vicepresident segon de Drets Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, estan negociant -no sense polèmiques- la nova prestació. La voluntat de l'executiu és que entri en vigor el mes de maig.

Segons Escrivà, del milió de llars beneficiades per l'ingrés, la meitat tindran menors i el 10% seran monoparentals. El ministre ha admès que la nova renda mínima suposarà una pujada del deute públic que es finançarà amb emissions en els mercats, encara que l'objectiu és el camí de l'control de el dèficit es mantingui després de la situació d'urgència que suposa el coronavirus.

Sobre les previsions de la crisi en l'ocupació, Escrivà ha reconegut que és possible que 4 millónes de treballadors es vegin afectats per expedients de regulació d'ocupació, encara que va destacar que la destrucció d'ocupació s'ha "estabilitzat" en uns 900.000 llocs de treball.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus