El Govern espanyol va advertir ahir a ERC que no es reprendrà la taula de diàleg amb la Generalitat fins que no acabi la pandèmia del coronavirus, perquè la cosa més «raonable» ara mateix és que totes les administracions dediquin les «energies» i recursos a combatre la Covid-19. Així ho va subratllar la portaveu de l'Executiu, María Jesús Montero, en roda de premsa a la Moncloa.

El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, va comentar després de la trobada telemàtica amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, que li va demanar reprendre la taula de diàleg entre l'Executiu i el Govern. Però la ministra portaveu va subratllar que no li consta que en aquesta conversa s'hagués lligat el diàleg sobre Catalunya amb la disposició d'ERC a participar en la taula per a la reconstrucció que vol posar en marxa el Govern.

En qualsevol cas Montero va recalcar que tots els governs, des del central fins als autonòmics i les corporacions locals estan «literalment bolcats en la lluita contra la pandèmia» i aquesta és l'«única prioritat» de l'Executiu en aquest moment. «Fins a guanyar la batalla al virus és «absolutament raonable» que totes les administracions dediquin la seva «energia, recursos i concentració» a superar la pandèmia, va subrtallar la ministra. I quan aquest combat acabi, va afegir, serà quan es puguin reprendre tots els projectes polítics, entre ells la taula de diàleg sobre Catalunya. «Tots estem desitjant tornar a la normalitat, que serà nova», va dir Montero, que va insistir a centrar el diàleg en la lluita contra el coronavirus.