Almenys 17 persones, entre elles una agent de la Policia, van perdre la vida aquest cap de setmana en un tiroteig ocorregut en una comunitat rural, Portapique, a l'est del Canadà i que s'ha convertit en el tiroteig més sagnant en la història de país, segons van informar diumenge les autoritats.

La Policia Muntada assegura que l'oficial morta és Heidi Stevenson, que pertanyia a aquesta institució des de feia 23 anys, i ha revelat que el sospitós de la massacre, identificat com Gabriel Wortman, és un tècnic dental de 51 anys, que també va morir.

El superintendent de la Policia Muntada a la província de Nova Escòcia, Chris Leather, va explicar durant una roda de premsa que l'incident es va iniciar en la nit de dissabte a la localitat de Portapique, a uns 1.250 quilòmetres a nord-est de Toronto.

La Policia va rebre informació de trets en un habitatge de la localitat. Els agents que van respondre a la crida van trobar una "escena caòtica" amb "nombroses víctimes", però no a l'autor dels trets. Durant tota la nit de dissabte i el matí de diumenge, la policia va perseguir al suposat autor de la matança mentre diversos testimonis informaven d'incendis en instal·lacions i vehicles. Les autoritats van sol·licitar als habitants de la zona que es mantinguessin tancats en els seus habitatges per la presència d'un "tirador", encara que sense informar que havia causat múltiples víctimes mortals.

La comandant de la Policia Muntada, Lee Bergman, va declarar que l'agent Stevenson "va respondre a la crida del deure i va perdre la seva vida quan protegia als quals servia". "Dos nens han perdut la seva mare i el seu espòs ha perdut la seva companya", va lamentar. A més de Stevenson, un altre agent de la Policia, la identitat no ha estat revelada, va acabar ferit i es recupera en un hospital.

La policia no va identificar a la resta de les víctimes mortals ni va indicar els possibles motius de la matança o la relació dels morts amb el suposat autor.

L'autor, abatut

Inicialment, la policia va informar que Wortman havia estat capturat pels agents, però posteriorment es va saber que el suposat autor dels trets va ser abatut a la localitat d'Enfield, a uns 100 quilòmetres a sud de Portapique. Mitjans de comunicació locals van assenyalar que Wortman es va desplaçar en un vehicle similar als emprats per la Policia Muntada i fins i tot vestia un uniforme semblant als de la força policial.

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha lamentat en un comunicat que ha passat. "M'entristeixen les notícies d'aquest acte de violència sense sentit a Nova Escòcia que li ha costat la vida a diverses persones, inclosa una agent de la Policia Muntada del Canadà", subratllava Trudeau en el seu missatge.