20 de abril de 2020
20.04.2020
Diari de Girona

Les pluges causen inundacions i talls de carrers a Tarragona

Durant el diumenge, s'acumulen al voltant de 50 litres a sectors del Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès L'aigua obliga els Bombers a fer 55 sortides a tot Catalunya El temporal continuarà fins dimecres

19.04.2020 | 23:12
Les pluges causen inundacions i talls de carrers a Tarragona

L'episodi de pluja durarà dins dimecres amb precipitacions extenses que poden superar els 100 litres per metre quadrat a la meitat est de Catalunya. L'arribada d'una pertorbació ja ha produït xàfecs amb quantitats recollides fins ahir al migdia d'entre 20 i 40 litres al litoral i prelitoral, on continuarà plovent. Durant el dia d'ahir es van acumular al voltant de 50 litres a sectors del Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès. Els valors van ser inferiors a l'interior i al Pirineu, on els xàfecs seguiran però seran més dispersos. Avui seguirà plovent, i ho pot fer a qualsevol punt. Les pluges de matinada seran més probables a la meitat sud, mentre que a la tarda es desplaçaran cap al Pirineu, Prepirineu i resta de la meitat est del país.

Segons dades recollides per Efe de Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a les 14 hores d'ahir l'estació meteorològica de Vallirana (Barcelona) és la que ha recollit més quantitat de pluja, 58 litres d'aigua per metre quadrat, seguida de Parc Natural de Garraf, amb 57, i Viladecans (Barcelona), amb 49. Les dades a les comarques gironines no han estat tan elevades, deixant a Santa Coloma de Farners 23,5 mm de precipitació acumulada i 18,3 a la Bisbal de l'Empordà.


Incidents

Les fortes precipitacions van provocar al Tarragonès inundacions i talls de carrers. A Banyeres de Penedès, dues famílies d'un mateix edifici van ser desallotjades diumenge per acumulació d'aigua a la sostrada a conseqüència de la pluja caiguda en les últimes hores, que ha ocasionat 55 sortides dels Bombers a tot Catalunya.


Nova pertorbació

Demà arribarà una nova pertorbació que reactivarà l'episodi de pluja. Aquesta segona tongada de precipitacions tornarà a ser general i abundant, tot i que les acumulacions més importants es preveuen al quadrant nord-est i al litoral i prelitoral central.

Els models meteorològics indiquen que a partir de dijous la depressió es debilitarà, alhora que es desplaçarà cap a l'est, i donarà pas una estabilització atmosfèrica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook