21 de abril de 2020
21.04.2020
Diari de Girona

Barnier reprèn les negociacions amb Londres i espera resultats «tangibles» aquest juny

El coronavirus va fer que les converses entre les dues parts entressin en punt mort el mes de març passat

20.04.2020 | 23:37
Barnier reprèn les negociacions amb Londres i espera resultats «tangibles» aquest juny

El negociador europeu per a la relació futura amb el Regne Unit, Michel Barnier, va reprendre durant el dia d'ahir les negociacions formals amb Londres després de l'aturada generada pel coronavirus i es va mostrar confiat que la represa de les converses permeti aconseguir resultats «tangibles» aquest juny.

«Hem d'avançar en totes les àrees, és el nostre objectiu aconseguir avanços tangibles d'aquí a juny», va escriure Barnier en un missatge a les xarxes socials, el dia en què va començar la segona ronda de negociacions després del Brexit. Barnier, a més, va agrair la «disponibilitat» i «flexibilitat» dels equips negociadors (que superen el centenar d'experts per cada part) per poder reprendre els contactes telemàticament per adaptar-se a les noves circumstàncies.

L'excomissari i exministre francès es reincorpora precisament aquesta setmana a les seves funcions després de superar el coronavirus, contagi que va anunciar fa prop d'un mes, mentre es trobava confinat en la seva residència. La ronda de negociació durarà fins divendres, quan Barnier preveu comparèixer en roda de premsa. Dies abans que el negociador europeu anunciés el seu contagi, les negociacions entre Brussel·les i Londres ja van entrar en punt mort a causa de la pandèmia, que va obligar a cancel·lar la segona ronda de negociacions prevista al març. El període transitori expirarà el 31 de desembre si Londres manté la seva negativa a demanar una pròrroga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook