21 de abril de 2020
21.04.2020
Diari de Girona

El Govern deixarà sortir a nens de fins a 12 anys per a un «passeig curt»

El Consell de Ministres concreta aquest dimarts com seran les "sortides controlades" al carrer dels menors a partir del proper 27 d'abril | Fernando Simón ja va avisar que "no s'obrirà la porta i es dirà: Nens a jugar"

21.04.2020 | 12:07
El Govern deixarà sortir a nens de fins a 12 anys per a un «passeig curt»

El Govern aprovarà aquest dimarts al Consell de Ministres que els nens de fins a 12 anys puguin sortir al carrer acompanyats d'un adult a partir del dilluns 27 d'abril, una sortida que serà per donar "un passeig curt".

Així ho ha avançat la ministra d'Educació, Isabel Celaá, en una entrevista a TVE en què ha detallat que s'haurà de tenir una cura acurda per evitar els contagis i que no estarà permès anar a parcs. D'aquesta manera, l'Executiu pretén millorar la situació dels més petits en el que resta de confinament, tractant al seu torn mantenir controlada la pandèmia del coronavirus.

"Estem parlant de sortides de nens acompanyats per un major i que òbviament tinguin una cura acurada perquè no vagin a parcs públics on puguin tocar coses que estiguin contaminades. Serà un passeig curt", ha subratllat la titular d'Educació.

Preguntada per l'edat fins a la qual es permetrà sortir als menors al carrer a partir de dilluns que ve, Celaá ha precisat que la legislació estima que els nens són aquells menors fins als 12 anys, edat a partir de la qual se'ls deixa sortir sols.

La ministra d'Educació ha defensat que "és una bona notícia que els nens puguin sortir" i ha assegurat que els detalls d'aquesta mesura s'han preparat amb el coneixement dels experts sanitaris.

I també ha avançat que hi ha "altres qüestions sobre de la taula" com la que les persones grans puguin sortir, però s'abordaran en un altre moment, no aquest dimarts.

Celaá ha volgut enviar un "missatge d'ànim a les famílies", que estan sent "la xarxa de defensa i sosteniment dels estudiants" en condicions de "veritable heroisme".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook