La Policia Nacional va detenir a Almeria un dels terroristes de l'Estat Islàmic més buscats d'Europa, que estava amagat en un pis de lloguer de la ciutat andalusa al costat de dues persones més i que, aprofitant la pandèmia del coronavirus, sortia en poques ocasions a carrer i sempre amb màscara per evitar ser reconegut. L'arrestat, de nacionalitat egípcia, hauria entrat recentment a Espanya de forma irregular i està considerat un dels terroristes més buscats a Europa, tant per la seva trajectòria criminal dins de l'Estat Islàmic com per la seva alta perillositat.

Els altres dos detinguts, allotjats al mateix domicili i la identitat dels quals està pendent de verificar, l'haurien acompanyat durant el trajecte i actualment s'està verificant si també són terroristes retornats de Síria. La Policia va destacar que aquesta «important» operació s'ha desenvolupat dins de la cooperació internacional i en col·laboració amb el Centre Nacional d'Intel·ligència, sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 3 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Els agents investiguen la relació dels dos arrestats amb el terrorista egipci, inclòs entre els anomenats internacionalment Foreign Terrorist Fighters més buscats d'Europa.

La Policia, que considera oberta la investigació, va escorcollar l'apartament on els tres detinguts s'ocultaven a Almeria i està analitzant si tots ells són combatents retornats o si aquestes dues persones podrien estar oferint al terrorista seguretat i suport logístic per a l'entrada a Europa. La investigació es va desenvolupar quan els agents treballaven sobre la possibilitat que aquest terrorista tingués la intenció de retornar a Europa a través d'Espanya.