El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebutjat rotundament les declaracions que des de la Generalitat han assegurat que si Catalunya fos independent hi hauria tingut menys víctimes mortals pel Pedro Sánchezcoronavirusuna asseveració que ha dit que és "absolutament inacceptable".

Sánchez ha respost d'aquesta manera a aquestes declaracions davant del ple del Congrés a la portaveu de Junts per Catalunya, Laura Borràs, durant el debat del decret de pròrroga de l'estat d'alarma a causa de la pandèmia.

Va ser la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, qui va assegurar dilluns passat que en una Catalunya independent "no hi hauria hagut ni tants morts ni tants infectats" per coronavirus, ja que la Generalitat hauria decretat un confinament total "quinze dies abans" .

"No puc acceptar-ho -ha respost Sánchez- que algun membre del Govern de la Generalitat digui que amb una Catalunya independent hi hauria menys morts. Això és absolutament inacceptable".

A continuació s'ha dirigit a Borràs per comentar-li que li agradaria que des de la tribuna delCongrés digués que aquestes declaracions van ser un error i que no les comparteix.

Prèviament, en la seva contestació a la intervenció del portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, el president del Govern ha garantit que no està en el seu ànim postergar la taula de diàleg sobre el futur de Catalunya entre l'Executiu central i el de la Generalitat.

Ha comentat que ja va parlar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb el seu vicepresident, Pere Aragonès, la necessitat d'ajornar aquesta taula de diàleg ja que la prioritat ara és la lluita contra la pandèmia.

"Però el Govern té la voluntat de reprendre el diàleg quan les condicions siguin les oportunes i sigui comprensible per part del conjunt de la ciutadania, la catalana i el conjunt de la ciutadania espanyola", ha afegit.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus