El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i les comunitats autònomes han acordat aquest dijous coordinar un protocol sanitari únic davant de la Covid-19, una vegada que se suavitzin les mesures de confinament.

El Ministeri ha informat, en un comunicat, que ha arribat a aquest acord amb les comunitats autònomes en una reunió extraordinària de la Comissió Sectorial de Turisme, presidida per la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver.

Tot i que no hi ha certesa sobre quan es podrà reiniciar l'activitat turística, Oliver ha explicat: "Hem de reobrir en condicions sanitàries segures, tant per als que ens visiten com per als treballadors, els residents i l'entorn".

Aquest protocol homogeni recollirà els requisits que cada subsector o activitat turística "ha de complir en matèria d'higiene i seguretat sanitària". Es treballarà en l'àmbit de la concertació dels agents econòmics i socials per a elaborar-lo i amb la participació de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE).

A la reunió, la secretària d'Estat ha traslladat a les comunitats autònomes la intenció de desenvolupar una campanya per estimular el turisme nacional, un cop que l'evolució de la pandèmia ho permeti.

Posteriorment, es desenvoluparà un pla de promoció i màrqueting en els mercats internacionals.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus