El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat aquest divendres que per primera vegada les persones amb coronavirus curades en les últimes 24 hores (3.015) superen als nous contagis (2.796), pel que ha afirmat: "Aquesta vegada, sí que estem doblegant la corba "de la pandèmia.

Ho ha dit en roda de premsa després del Consell de Ministres extraordinari, en què ha demanat "màxima prudència", ja que encara segueix havent contagiat que cal seguir reduint, tot i que ha volgut valorar les dades. "Les dades d'avui són millors que els d'altres dies, però cal valorar-los amb prudència. Seguim en confinament per 15 dies més. No estic en condicions d'anticipar cap col·lectiu o activitat que pugui beneficiar-se de mesures d'alleujament. De moment no tenim previstes", ha admès.

Illa ha recordat les paraules del president de Govern, Pedro Sánchez, quan va dir que un cop superat el pic, el descens del nombre de contagis constituirà la primera victòria, "i això ho hem aconseguit".

El ministre ha recordat que el 14 març, quan es va decretar l'estat d'alarma, l'increment de nous contagiats era del 35% i avui és de l'1,4%.

El titular de Sanitat ha lamentat els 367 morts que s'han produït en les últimes 24 hores, però ha recalcat que és el nivell més baix des de fa un mes.

A més, ha subratllat que en nou comunitats autònomes el nombre de morts en un dia és inferior a 10: Astúries, Balears, Cantàbria, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra, la Rioja i Canàries.

"Totes aquestes xifres ens han de seguir aconsellant actuar amb la màxima prudència i cautela, però també pensem que cal posar-les en valor", ha assenyalat.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus