El director de Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit en el fet que l'inici "més important" de la transmissió del coronaviruss va produir durant la segona setmana del mes de març.

En la roda de premsa diària després de la reunió de Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus, Simón ha reconegut, com així ho ha evidenciat un estudi de l'Institut de Carlos III, que es van produir infeccions a la fi de les últimes setmanes del mes de febrer, si bé ha insistit a dir que, segons les gràfiques que manegen els Experts, el pic "gran" de contagi es va produir a principis de març.

En aquest sentit, l'expert ha recordat les dades que es coneixen actualment són una fotografia del que ha passat fa uns 15 dies, i han mostrat que els ambients en què s'ha produït la majoria de les transmissions del nou coronavirus en les últimes setmanes són a les residències de gent gran, en els domicilis i en els serveis sanitaris.

"Amb aquests tres ambients es pot explicar la gran majoria de les infeccions i del que veurem en els dies vinents", ha dit Simón, per informar que la situació actual permet que començar a pensar "de manera clara" a les següents fases que han de posar-se en marxa a Espanya i que s'aniran definint "progressivament".

Finalment, i tot i que s'ha mostrat caut, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha informat que, segons l'observació fins ara, la tornada a la feina dels serveis no essencials no ha tingut "un impacte Important" a la transmissió de virus.

"En algunes zones ha pogut suavitzar la transmissió, però en l'àmbit general estem ge que els contagis es mantenen als mateixos nivells del període del permís retribuït i recuperable", ha conclòs Simón.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus