La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat tres anys de presó per un delicte d'encobriment per als dos mossos d'esquadra que viatjaven amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al mateix vehicle quan va ser detingut a Alemanya el 25 de març del 2018. Segons va avançar El Mundo, la Fiscalia, a més de la pena de presó, demana també tres anys d'inhabilitació especial per als dos mossos.

Es tracta de Xavier Goicoechea i Carlos de Pedro López, als quals el fiscal Emilio Miró acusa d'ajudar l'expresident a evitar la seva captura fins que va ser detingut a Alemanya en compliment d'una ordre del Tribunal Suprem en relació amb el procés.

En aquesta causa també van ser investigats dos acompanyants més de Puigdemont aquell dia, l'empresari i senador gironí Josep Maria «Jami» Matamala i l'historiador Josep Lluís Alay, si bé el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón va decretar finalment el sobreseïment per a ells per falta de proves.

Els fets es remunten al 25 de març del 2018, quan Puigdemont va ser detingut a la ciutat alemanya de Jegel. Els indicis de delicte d'encobriment es fonamenten, segons l'ordre de processament, en què tots dos tenien «ple coneixement» de la situació de l'expresident, tot i així i «malgrat la seva condició de funcionaris de la policia», el van ajudar a intentar sostreure's de la Justícia.