Sis persones han mort, entre elles quatre espanyols, en l'accident d'un avió bimotor de l'Exèrcit bolivià que ha tingut lloc aquest dissabte durant un vol humanitari de repatriació prop de la ciutat boliviana de Trinitat.

Segons ha informat la Força Aèria Boliviana (BAV) en un comunicat, entre els morts hi ha dos militars i quatre passatgers espanyols que estaven a punt de ser repatriats en una avioneta que es dirigia a la ciutat de Santa Cruz.

"L'aeronau ha patit un accident quan transportava ciutadans espanyols per repatriació i mostres de Covid-19, en la ruta Trinitat-Santa Cruz. Lamentablement tota la tripulació a bord ha perdut la vida", han indicat el comunicat.

El director regional de l'Administració d'Aeroports i Serveis Auxiliars a la Navegació Aèria de Bolívia, David Pedraza, ha explicat que un dels passatgers ha mort quan estava sent traslladat a l'hospital, mentre que la resta ha perdut la vida a l'acte, segons recull l'Agència boliviana de Notícies (ABI).

L'accident ha tingut lloc poc després que l'avió militar s'enlairés de la ciutat de Trinitat, en una àrea coneguda com la Lacuna Suárez (a 10 km). Juntament amb eels quatre espanyols també han morit els dos pilots, de nacionalitat boliviana.

L'aparell bimotor de la Força Aèria Boliviana transportava ajuda humanitària i mostres de tests de coronavirus que havien de ser processades en un laboratori de Santa Cruz.

Segons les primeres investigacions, l'avioneta ha informat d'una fallada al seu motor als 12 minuts d'enlairar-se, per la qual cosa ha intentat retornat a Trinitat just abans que se'n perdés el contacte..