Un home de 40 anys ha aparegut mort penjat a la presó de Logronyo, on va ingressar després d'haver saltat el confinament en 16 ocasions durant l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus i en una d'elles va ser sorprès amb droga amagada en els mitjons.

Fonts d'Institucions Penitenciàries han indicat a Efe aquest dilluns que el cadàver va ser trobat a les 17:40 hores d'ahir, diumenge, a la cel·la que ocupava aquesta persona, veïna de Logronyo i per a la qual l'autoritat judicial havia decretat la presó provisional, comunicada i sense fiança.

Aquest home, que va ingressar al centre penitenciari de la capital de La Rioja el passat dia 20 i que es trobava en aïllament sanitari dels 14 dies de quarantena, va parlar des de la finestra de la seva cel·la amb un intern que es trobava al pati.

A aquest reclús li va semblar que deia coses poc coherents i va avisar a un funcionari de la presó, que immediatament es va dirigir a la cel·la i va trobar al pres penjat amb un llençol des del radiador.

Durant 25 minuts es va intentar reanimar-lo, el que no va ser possible i es va certificar la seva mort.

El Jutjat de Guàrdia de Logronyo ha assumit el cas i Institucions Penitenciàries ha obert una investigació sobre els fets.

El mort, que ja va ingressar a la presó de Logronyo en 2018, no tenia aplicat el protocol anti suïcidi al no ser possible estar acompanyat d'un altre intern per l'aïllament sanitari pel coronavirus i trobar-se passant la quarantena de 14 dies.

El passat 22 d'abril, la Guàrdia Civil a la Rioja ha detallat, en una nota, la detenció per segona vegada d'aquest home per desobediència greu, denunciat en 16 ocasions des de l'inici de l'estat d'alarma i interceptat, en aquesta ocasió, a Villamediana d'Iregua, a uns 6 quilòmetres de Logronyo, quan viatjava en un cotxe acompanyat d'una dona i amb droga amagada en els mitjons.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus