L'estudi de seroprevalença ENE-COVID avança amb "bona participació" en totes les províncies i els seus resultats totals es faran públics la setmana que ve, tot i que d'haver-hi conclusions preliminars "netes", l'Institut de Salut Carles III les donarà a conèixer abans.

Així ho ha assegurat aquest dijous el director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en la roda de premsa diària en què ha assegurat que "estan fent ara mateix l'anàlisi de les dades", de manera que "no seria prudent "per part seva" elucubrar "sobre aquests.

Simón sí que ha avançat que "la participació és bona", que l'estudi "està funcionant" en totes les províncies i que "els resultats els tindrem en breu".

Els totals es coneixeran "la setmana que ve", però "si hi ha resultats preliminars prou nets" i "sòlids" abans, l'Institut Carlos III "donarà la informació".

Aquesta mostra, en la qual s'ha convidat a intervenir a 90.000 potencials participants de 36.000 llars, permetrà conèixer la veritable dimensió de la infecció a Espanya i estimar el nombre de ciutadans que han tingut contacte amb el virus.

El seu objectiu és estimar el percentatge de persones que s'han infectat amb SARS-CoV-2 fins al moment en cada província, comunitat autònoma i en total, i també obtenir informació sobre la transmissió de virus entre les persones, dins de les llars i nivell comunitari.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus