El president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar ahir que el grup de treball constituït per fer front a la pandèmia del coronavirus seguirà «indefinidament», un dia després que el seu principal responsable polític, el vicepresident Mike Pence, donés per fet un tancament imminent

Pence va afirmar el dimarts que, «en un reflex del tremend progrés» dels Estats Units enfront del virus, la comissió que lidera encara ja la recta final del seu treball i fins i tot va posar com a data límit el 25 de maig, Dia dels Caiguts al país nord-americà.

En canvi, Trump va destacar ahir a Twitter que aquest grup «ha fet un treball fantàstic» en aquestes últimes setmanes i va suggerir que, gràcies a ell, els Estats Units han estat capaços d'augmentar la seva producció de productes essencials fins al punt de poder «ajudar altres països que estan desesperats».

«A causa d'aquest èxit, el grup de treball seguirà indefinidament, centrat en la seguretat i a reobrir el nostre país del món» i a estudiar possibles tractaments i vacunes enfront de la malaltia COVID-19. En canvi, el mandatari sí que ha obert la porta, no obstant això, a possibles canvis en els integrants d'aquesta comissió. El grup es va crear a finals de gener, però no va ser fins a un mes després quan Trump va posar al capdavant al «número dos» de la seva Administració, Mike Pence.

Durant setmanes, l'equip, sota l'estricta vigilància del president, va concedir rodes de premsa diàries, però aquestes van ser cancel·lades després que Trump plantegés tractar als malalts amb desinfectant i llum.