El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, acordar la data de les eleccions catalanes entre els dos socis de Govern abans que el Tribunal Suprem l'inhabiliti amb una sentència ferma. En una entrevista a RNE facilitada per escrit per aquesta emissora, i realitzada des de la presó de Lledoners, on compleix una condemna de 13 anys de presó, Junqueras es refereix a la convocatòria d'eleccions, que Torra va considerar abans de la crisi sanitària que havien de tenir lloc després de l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat.

Segons el líder d'ERC, «la prioritat ara mateix és salvar tantes vides com sigui possible i començar a establir les bases de la reconstrucció del país perquè la crisi econòmica i social que comença no la paguin els de sempre», i en això «no hi pot haver fissures» entre JxCat i ERC.

Ara bé, va matisar Junqueras, «una altra cosa és si caldrà passar per les urnes perquè els ciutadans puguin decidir quines majories han de liderar aquest futur en què moltes coses hauran canviat, i segur que farà falta». Junqueras va advertir que el Govern català no hauria d'exposar-se a que sigui el Suprem qui pugui activar el rellotge de les eleccions catalanes si emet una sentència en la qual confirma la inhabilitació del president la Generalitat.