El PSC i Cs van demanar ahir la compareixença de l'expresident de la Generalitat Artur Mas pel cas Palau. Així, els socialistes catalans van sol·licitar la compareixença de Mas perquè doni explicacions sobre les comissions il·legals que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) cobrava a través del Palau de la Música.

El Tribunal Suprem va confirmar la setmana passada la condemna de 6,6 milions d'euros a CDC, partit que va liderar Mas, per cobrar comissions il·legals a través del Palau de la Música. Ja llavors, la portaveu parlamentària dels socialistes catalans, Eva Granados, va publicar un missatge a Twitter en què defensava que havia arribat l'hora que l'expresident català doni explicacions per aquest cas de corrupció. Ara, el PSC ha formalitzat aquesta petició a la cambra catalana amb una sol·licitud perquè Mas comparegui davant la Comissió d'Afers Institucionals.

Per part seva, la portaveu de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, va anunciar que el seu grup demanarà la compareixença al Parlament de l'expresident de la Generalitat i de la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs. En una roda de premsa telemàtica, Roldán va explicar que volen que Mas doni explicacions a la Comissió d'Afers Institucionals pel desviament de fons a Convergència Democràtica de Catalunya que recull la sentència del cas Palau i també hi volen citar Borràs per suposades irregularitats contractuals quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). «S'havien fraccionat els contractes administratius i això és un frau», va assenyalar la dirigent del partit taronja.

L'alt tribunal també va confirmar la setmana passada la condemna de 9 anys i 8 mesos de presó, i multa de 4,1 milions d'euros, a qui va ser màxim responsable del Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet, i la de 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d'euros al també exresponsable Jordi Montull.