L'històric dirigent d'Izquierda Unida Julio Anguita es troba ingressat en «situació crítica» A la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'Hospital Reina Sofia de Còrdova després d'haver patit una parada cardíaca.

Fonts sanitàries van explicar ahir que Anguita havia estat atès ahir al matí al seu domicili de Còrdova per l'equip d'emergències sanitàries situat a Fuensanta. Els professionals del 061 li van haver d'aplicar «maniobres de reanimació cardiopulmonar en trobar-se al pacient en parada cardíaca».

A continuació, va ser traslladat immediatament en l'UVI mòbil del 061 fins a l'Hospital Reina Sofia, on al tancament d'aquesta edició es trobava a l'UCI «en situació crítica, amb ventilació mecànica i pendent d'evolució».

El coordinador general d'Izquierda Unida Andalusia, Toni Valero, va manifestar que Anguita «destaca, entre altres virtuts, per la seva força i tenacitat». Així ho va indicar al seu compte de Twitter, on va escriure: «Tota la fraternitat amb ell i la seva família. El poble necessita la seva embranzida i la seva brúixola».

Iglesias: «Et necessitem»

També el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, va ressaltar la necessitat d'una figura com la d'Anguita. «Et necessitem amb la teva lucidesa de sempre, amb el teu compromís, amb el teu valor... I amb el teu cor, camarada», va indicar. «La setmana passada parlava amb tu de la necessitat d'enfrontar a l'extrema dreta i d'activar a les militàncies d'Unides Podem i de la societat civil», va recordar Iglesias.

Cal recordar que anteriorment Julio Anguita havia patit ja dos atacs de cor i va ser intervingut quirúrgicament en diverses ocasions per problemes cardíacs. El primer infart el va patir l'any 1993 a Barcelona.