ERC de Badalona veu necessari que PSC i Guanyem arribin a un acord el més aviat possible i «abans d'aprofundir en aspectes com la composició del govern» municipal, en el marc de les negociacions per escollir al nou alcalde després de la dimissió del socialista Álex Pastor el passat 22 d'abril. En un comunicat, van lamentar ahir que «a poques hores del ple d'investidura, el debat es redueixi a una qüestió de noms i àrees» en comptes de centrar-se en el projecte polític i en les mesures que Badalona necessita de forma urgent, segons van exposar els republicans. Concretament, el ple d'investidura del nou alcalde o alcaldessa de Badalona se celebrarà demà dimarts.

D'altra banda, ERC va agrair «la proposta d'estructura bàsica de govern municipal presentada per Guanyem», però va sostenir que no es pot partir d'una proposta presentada per un sol partit i va emplaçar ambdues formacions a arribar a acords. Al seu parer, entre el PSC i Guanyem existeixen «esculls que, ara mateix, eviten» que es produeixi un acord, que entenen que ha de comptar amb el suport d'almenys 14 regidors del ple.

Finalment, els d'Esquerra Republicana van rebutjar «encorsetar les converses entre Guijarro i Sabater» (candidat socialista i de Guanyem, respectivament), i van advocar per un govern de progrés per a la ciutat que promogui, de forma consensuada, mesures contra la crisi del coronavirus.

La Generalitat també urgeix

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va urgir dissabte a constituir un govern municipal «fort» i «sòlid» a Badalona, que pugui treballar «de la mà» amb la Generalitat, per fer front als efectes de la pandèmia de coronavirus. Budó va recriminar que, per ara, les diverses formacions d'esquerres del consistori no hagin estat capaços de posar-se d'acord per formar una majoria alternativa al PP de Xavier García Albiol.