La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, va assegurar que el debat sobre quina ha de ser la data de les properes eleccions al Parlament de Catalunya «no està sobre la taula» de la Generalitat, ja que la màxima prioritat ara és la gestió de la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la covid-19. «En aquests moments no contemplem un escenari electoral», va afirmar en la roda de premsa telemàtica posterior a la reunió de l'executiu català.

Després que en els últims dies diversos dirigents d'ERC hagin emplaçat els seus socis de JxCat a consensuar un calendari electoral, Budó va recordar que la convocatòria d'eleccions és una prerrogativa exclusiva del president de la Generalitat, Quim Torra. «Només li correspon al president de la Generalitat decidir convocar les eleccions al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, serà el president qui quan sigui el moment farà la convocatòria», va destacar.

Tot i que Budó va evitar opinar sobre si cal esgotar o no la legislatura, la portaveu del Govern sí que va defensar que l'actual pandèmia, «que encara no ha acabat», exigeix un Govern «fort» i no en funcions.