14 de maig de 2020
14.05.2020
Diari de Girona

Alemanya preveu aixecar els controls fronterers el 15 de juny

El govern té previst relaxar gradualment a partir d'aquest dissabte els controls fronterers

14.05.2020 | 13:18
Alemanya preveu aixecar els controls fronterers el 15 de juny

El Govern alemany començarà a aixecar gradualment els controls fronterers aquest dissabte amb l'objectiu d'aixecar-completament el 15 de juny, si així ho permet l'evolució de la pandèmia, segons ha informat el ministre de l'Interior, Horst Seehofer.

El Govern alemany té previst relaxar gradualment a partir d'aquest dissabte els controls fronterers imposats per la pandèmia, especialment l'encreuament des de Luxemburg, que serà més fàcil, segons informacions a les quals ha tingut accés DPA després d'una reunió de l'Executiu a Berlín.

El Ministeri d'Interior d'Alemanya planeja acabar completament amb els controls introduïts en totes les seccions frontereres a causa de la propagació del coronavirus però no completarà el procés abans del 15 de juny.

El ministre alemany d'Interior, Horst Seehofer, va subratllar en la reunió governamental de dimecres que la prolongació dels controls a les fronteres amb França, Àustria i Suïssa ha estat acordada amb els països veïns.

"Estem combinant això amb el clar objectiu que volem autoritzar de nou el trànsit turístic lliure a partir de mitjans de juny", va afirmar Seehofer, abans de precisar que aquesta relaxació de l'control fronterer està supeditada al fet que no hi hagi canvis negatius en el nombre de contagis de coronavirus.

En els últims dies, Seehofer va examinar amb els seus homòlegs dels països que fan frontera amb Alemanya i amb els primers ministres dels estats federats alemanys que tenen frontera amb altres països els detalls d'un retorn gradual a la vigilància normal de la zona fronterera en un radi de 30 quilòmetres.

Els controls a les fronteres amb Suïssa, Dinamarca, Luxemburg, França i Àustria es van introduir el 16 de març per tal de frenar la propagació de la infecció a Alemanya.

Des de llavors, només es permet l'entrada a el país als que tenen "motius justificats" per fer-ho, com el cas dels treballadors que tenen el seu lloc de treball en l'altre país, els professionals sanitaris o els ciutadans de la Unió Europea que viatgen de retorn al seu país d'origen. La cura de parents i altres raons familiars també poden valer.

Segons la informació a la qual ha tingut accés DPA, es preveuen més concessions en aquest punt, alhora que es permetrà novament l'ús de tots els encreuaments fronterers. En les últimes setmanes, només es van obrir per a l'encreuament de fronteres unes poques rutes de trànsit importants.

Seehofer va assegurar que en el futur podran tornar a utilitzar-se totes les cruïlles de les fronteres amb França, Àustria i Suïssa i que, en lloc de controls sistemàtics, només hi haurà "controls puntuals".

A més, ha assenyalat que a la frontera amb Luxemburg es realitzarà l'aixecament complet dels controls a partir del pròxim cap de setmana i que confia que es trobaran solucions conjuntes similars per Dinamarca en els pròxims dies.

Fins el 14 de juny segueix vigent a Alemanya l'advertència en contra de fer viatges a l'estranger emesa pel Ministeri germànic d'Afers Exteriors, per la qual el Govern emplaça els seus ciutadans a abstenir-se de realitzar viatges de vacances a altres països, també perquè el viatge de tornada pot resultar molt difícil a causa de les mesures imposades a causa de l'coronavirus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook