La Delegació de Govern de Madrid prepara un dispositiu policial per evitar aglomeracions en les protestes veïnals contra el Govern en un districte de la capital, que han aixecat enrenou a les xarxes socials i fins i tot opinions diferents entre la presidenta de la Comunitat de Madrid i l'alcalde , tots dos del PP. Aquestes concentracions tenen lloc cap a les nou de la nit al carrer Núñez de Balboa, al districte de Salamanca de Madrid, un dels més benestants de la ciutat, i les imatges, difoses a través de les xarxes socials, han provocat polèmica per la falta de distància física entre molts dels participants.

El delegat de Govern i secretari general dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, va aclarir que l'estat d'alarma «no impedeix» les manifestacions, però si es compleixen les normes de l'alerta sanitària, com la distància social. Igualment, va insistir que la policia «no reprimeix les manifestacions ni les cassolades», però sí actuacions que «atempten contra la salut dels madrilenyes».

En aquest mateix sentit, els principals sindicats policials van negar que els agents estiguin perseguint banderes o que hagin intentat impedir protestes als balcons contra l'executiu, com se'ls ha acusat des d'alguns sectors a les xarxes socials.

Van defensar, per tant, les intervencions davant de qualsevol concentració que no respecti les normes de l'estat d'alarma, com les del carrer Núñez de Balboa de Madrid, i es van mostrar conformes amb el dispositiu que prepara la Delegació.

Diferent visió d'aquestes protestes van tenir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida, tots dos del PP. Martínez Almeida considera que aquestes protestes «són una irresponsabilitat, com qualsevol altre incompliment de l'estat d'alarma, ja siguin festes, botellons, no complir la distància social o saltar-se els horaris», tot defensant que qualsevol protesta es pot fer sense vulnerar l'estat d'alarma, com les cassolades, recordant la que va proposar Podem contra el Rei.

Ayuso critica Sánchez

No obstant això, la presidenta madrilenya va carregar contra el Govern de Pedro Sánchez per implantar un comandament únic «dictatorial» i aprofitar que les famílies «estan a casa seva» i «no poden sortir lliurement a manifestar-se, encara que sigui una estoneta al seu propi carrer».