Centenars de cordovesos es van acomiadar ahir pels carrers de la ciutat, entre crits i aplaudiments, del líder històric d'IU Julio Anguita, mort dissabte i les restes mortals del qual van ser traslladades al cementiri de la Fuensanta de Còrdova. Cap a les 5 de la tarda, el fèretre va sortir de la capella ardent, que va ser instal·lada durant un dia a la sala de plens de l'ajuntament, en direcció cap al cementiri de la ciutat.

Al carrer, centenars de cordovesos, intentant respectar el màxim possible la distància de seguretat, es van reunir per homenatjar el que va ser el primer alcalde la ciutat després de la constitució de les corporacions locals fa més de 40 anys.

Hi va haver aplaudiments també des dels balcons i crits de «Julio, Julio» mentre el seguici fúnebre discorria per les vies de la ciutat fins arribar al cementiri, on va ser enterrat en la més estricta intimitat.

El llibre de condol virtual exposat a la pàgina web de l'Ajuntament de la ciutat havia recollit fins a la tarda d'ahir prop de 12.000 missatges de condol. El líder polític va perdre la vida a Còrdova després de no superar un problema cardiorespiratori.