19 de maig de 2020
19.05.2020
Diari de Girona

Trump pren de manera preventiva hidroxicloroquina

El potent antipalùdic no ha demostrat encara la seva eficàcia contra el coronavirus

19.05.2020 | 10:50
Trump pren de manera preventiva hidroxicloroquina

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha revelat aquest dilluns que fa una setmana i mitja que pren hidroxicloroquina, un medicament antipalúdic molt potent, del qual encara no s'ha demostrat científicament l'eficàcia per tractar el coronavirus.

Trump ha explicat que ho va consultar a un metge de la Casa Blanca que li va dir que no l'hi recomanava perquè no havia donat positiu. "Li vaig preguntar què en pensava. Em va dir: 'bé, si vols'. Li vaig dir: 'sí, en vull prendre'", ha relatat el magnat a la premsa.

Així, el president nord-americà pren aquest medicament de manera preventiva, juntament amb un suplement de zinc, basant-se en les bones opinions d'alguns sanitaris que combaten en primera línia l'epidèmia que han utilitzat la hidroxicloroquina.

"Aquí en teniu la prova: m'arriben moltes trucades positives". "Fins ara sembla que funciona bé", ha indicat Trump. "Els sorprendria quanta gent en pren abans d'agafar el coronavirus, en particular els treballadors de primera línia. Ara mateix estic prenent hidroxicloroquina", ha afegit.

De la seva banda, el metge de la Casa Blanca, Sean Conley, ha indicat en un memoràndum que els beneficis potencials de prendre hidroxicloroquina de manera preventiva superen els riscos relatius, i ha indicat que Trump "té bona salut i no mostra símptomes" de coronavirus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook