La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha proposat una setmana laboral de quatre dies com a mitja per impulsar l'economia davant de l'embat de la crisi del coronavirus.

Ardern considera que aquesta fórmula impulsarà la despesa dels neozelandesos en alguns dels sectors més afectats, com el turisme i l'hostaleria.

La primera ministra reconeix que es tracta d'una "idea excepcional" a causa que el desafiament també ho és. En aquest sentit, considera clau una major flexibilitat laboral per elevar la productivitat, cosa que considera que ha demostrat l'experiència del teletreball durant el confinament.

El país, de gairebé cinc milions d'habitants, només ha sumat 21 morts pel coronavirus i la popularitat d'Ardern s'ha disparat per la seva gestió davant de la pandèmia.

Ardern, que va assumir el càrrec l'octubre de 2017 i durant el seu mandat ha hagut de lidiar amb altres dues importants crisis, compta amb una aprovació del 59,6% dels neozelandesos, d'acord amb una enquesta publicada dilluns per l'agència Newshub-Reid , si bé la dirigent sempre ha mantingut una bona quota de popularitat i després de la seva elecció es va parlar del fenomen "Jacindamanía".

La líder laborista, que actualment governa en coalició amb els partits New Zealand First i el Partit Verd, ha pujat 20,8 punts percentuals respecte a l'última enquesta, quan l'Executiu aglutinava un descontentament de la població enfront de problemes com l'habitatge i la indigència.

La política de 39 anys, que va implementar una sèrie de mesures dràstiques amb l'objectiu d'erradicar el virus a la nació oceànica, va comentar que els resultats del sondeig "reflecteixen la feina que hem fet junts. Passa que tinc la humil i privilegiada oportunitat de ser líder en aquest moment".

Ardern ha estat elogiada internacionalment per fer una prioritat el benestar de la població, així com els seus gestos d'empatia amb els seus ciutadans, el que va incloure la interacció virtual amb els nens per parlar de la pandèmia, que ha infectat a 1.153 neozelandesos, entre els quals s'explica a 21 morts.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus