La ministra portaveu del Govern, María Jesús Montero, va confiar que el president de la CEOE, Antonio Garamendi, reconsideri la seva intenció de «suspendre» la seva presència a la taula de diàleg social, i va apel·lar al seu sentit d'Estat: «No és un patriota només de boca». La portaveu del Govern va deixar clar que «des del president fins a l'últim ministre» mantenen una relació «fluida i constant» amb els agents socials.

De fet, «en les últimes hores» aquests contactes han estat «més insistents per aclarir qüestions sortides de context o no conegudes per part dels agents socials», va explicar Montero amb relació al pacte amb Bildu per derogar la reforma laboral, que va portar la CEOE a «suspendre» la seva presència en el diàleg social. «Confiem en la seva persona, la CEOE, en Cepime i en les organitzacions que formen part del diàleg social», va assenyalar la ministra, perquè «sense ells és impossible un projecte d'Estat per a Espanya i transitar aquesta situació de desescalada».

Garamendi, va continuar Montero, ha anteposat sempre altres interessos a l'hora de seure a la taula a negociar, tot i que defensant la postura empresarial, i demostrant «responsabilitat i patriotisme». Montero va assenyalar que «el programa de Govern és públic i sempre hem estat transparents amb les mesures que volem abordar per al futur».