El Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat, inclòs el grup de JxCat, una declaració institucional en què exigeix a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) la «ràpida devolució» dels 6,6 milions d'euros «espoliats» del Palau de la Música. El text, que es va llegir a la sessió plenària del Parlament, assenyala que la cambra catalana «expressa el seu rebuig total i unànime a qualsevol pràctica corrupta, arbitrària o discrecional» que comporti un atemptat «contra el bon funcionament institucional», i rebutja en particular «l'actitud» que ha motivat la condemna confirmada a CDC pel cas Palau de la Música.

Tots els grups del Parlament van avalar aquesta declaració institucional, inclòs JxCat, espai en el qual està integrat el PDeCAT, formació hereva de CDC però que s'ha desentès de la sentència del cas Palau en no considerar-se continuadora de l'antiga Convergència. Després de la confirmació de la sentència del cas Palau, el text aprovat considera necessària «una condemna d'aquests fets i un compromís sòlid contra aquestes pràctiques, que han caracteritzat una manera de fer política i un determinat moment històric».

A més, el Parlament va aprovar una altra en què trasllada el condol als familiars i amics de totes les víctimes de la pandèmia de la covid-19 i en la qual agraeix la feina que fan els professionals que lluiten contra el coronavirus.