25 de maig de 2020
25.05.2020
Diari de Girona

L'Audiència Nacional retira a Pablo Iglesias la condició de perjudicat en el cas Villarejo

Considera que malgrat les filtracions de les seves converses de Whatsapp no es pot demostrar cap delicte contra ell

25.05.2020 | 11:47
L'Audiència Nacional retira a Pablo Iglesias la condició de perjudicat en el cas Villarejo

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón, instructor del cas Tàndem en el qual s'investiguen les activitats presumptament delictives del comissari jubilat José Manuel Villarejo, ha acordat retirar aquest dilluns al vicepresident segon del Govern i líder de Podem, Pablo Iglesias, la condició de perjudicat en la peça separada 'Dina', en la qual s'investiga el robatori del mòbil de la seva l'exassessora Dina Bousselham i l'ús de les seves dades.

La decisió del Jutjat Central d'Instrucció número 6 arriba després que la setmana passada ho demanés la fiscalia anticorrupció, uns dies després de la declaració de l'exassessora. En aquesta peça número 10 de Tàndem s'investiga la destinació del contingut del mòbil que es va sostreure a Bousselham i que va passar a mans del comissari Villarejo.

Segons va dir Bousselham al jutge, Iglesias li va tornar la targeta del mòbil després que el seu contingut es publiqués l'estiu del 2016, malgrat que el secretari general de Podem va declarar davant el magistrat que el president del Grup Zeta, Antonio Asensio, l'hi havia donat el gener d'aquest any, versió que va corroborar el mateix Asensio.

"Aquesta condició és insostenible perquè les diligències no han permès concretar en quina mesura resulta ofès o perjudicat de qualsevol infracció penal, però, a més, les contradiccions que s'han desgranat al llarg d'aquesta resolució exigeixen un esforç investigador que és incompatible amb la posició processal pretesa", subratlla la interlocutòria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit