Els Mossos d'Esquadra van detenir a Badalona l'home que, presumptament, ahir va matar la seva parella a Esplugues de Llobregat. L'assassinat es va produir poc abans de les set del matí en un pis compartit amb altres persones i en el qual la víctima, de 51 anys i de nacionalitat espanyola, residia actualment amb el seu company -arrestat hores després-, qui l'hauria agredit amb un ganivet després d'una discussió.

La dona assassinada ja havia estat agredida la primavera del 2019 a Gavà, quan va necessitar atenció mèdica a l'hospital a causa de les lesions que havia patit, però llavors no va identificar ni denunciar l'home que li ho va fer, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Agressió arxivada

Al maig es va obrir una causa judicial per aquests fets, si bé la dona no va acudir a les cites del forense que l'havia de reconèixer. La causa es va arxivar al novembre, davant la impossibilitat de continuar amb la investigació i amb la conformitat de la fiscalia.

Amb el d'Esplugues, ja són tres els feminicidis a Catalunya en l'última setmana, el primer dels quals es va cometre a les comarques de Girona, a l'Escala, i el segon, a Santa Coloma de Gramenet.