El PSOE i Unides Podem defensaran dimecres, durant el ple del Congrés, la seva iniciativa per insistir a despullar de les seves medalles, ara ja a títol pòstum, a l'expolicia Antonio González Pacheco, àlies «Billy el Niño», així com de fer un catàleg dels títols nobiliaris concedits pel règim franquista als seus adeptes entre 1948 i 1978.

Onze dies després de la mort del torturador, mort el 7 de maig pel coronavirus, els dos partits van registrar aquesta proposició no de llei reiterant un compromís que havien anunciat en el seu acord de coalició. I ara els dos socis han decidit que aquest assumpte sigui la primera PNL que debati el ple del Congrés després de l'aturada.

Es tracta d'una iniciativa sense efectes legals, més enllà del recordatori. La mateixa vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència i Memòria Democràtica, Carmen Calvo, ja va confirmar al maig al Senat que l'executiu seguia amb els seus plans de treure honors a «Billy el Niño» i el Congrés té pendent de debat una reforma legal que ja inclou un punt per poder aplicar la decisió.