Telefónica celebrarà el proper divendres la seva junta general d'accionistes de 2020, en què un dels principals punts de l'ordre del dia serà la retribució als accionistes, entre els quals distribuirà aquest any 2.000 milions d'euros, xifra que suposa un import superior al PIB anual de 22 països del món.

La companyia es va comprometre a mantenir aquesta retribució i, tot i les dificultats derivades de la crisi de la pandèmia de la covid-19, ha de complir amb aquest compromís, amb una retribució atractiva (al voltant del 10% de rendibilitat per dividend) i sostenible gràcies a la seva gran capacitat de generació de flux de caixa lliure (FCF). Les dades reflecteixen que Telefónica ha retribuït als seus accionistes amb més de 10.000 milions d'euros en els últims cinc anys, una xifra comparable i que equival a la suma total que Hisenda preveu tornar als contribuents en l'actual campanya d'IRPF.

La crisi de la covid-19 ha afectat el repartiment de dividends de la majoria de les empreses de l'Ibex, com reflecteix que el fet que hagi obligat diverses companyies a suspendre algun pagament de dividend o els plans anunciats, com són Amadeus, Arcelor , Bankia, Ence, IAG, Meliá, Sabadell i Santander, entre d'altres. Altres empreses s'han vist obligades a ajornar la decisió sobre el pagament de tot o part del dividend.