El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), integrat majoritàriament per mossos, va defensar ahir la feina de la policia catalana i va negar que els agents desenvolupin la seva tasca amb «biaix ètnic». El sindicat va fer aquesta defensa de la feina dels Mossos, després de l'entrevista aquesta setmana a TV3 amb el comissari en cap del cos, Eduard Sallent, que va afirmar que els agents treballen amb «biaix ètnic», especialment en les identificacions, i que «és una qüestió que és transversal a totes les policies».

El sindicat, en un comunicat emès ahir, assenyala que aquestes afirmacions del cap del cos «han generat un profund malestar» entre els agents, i que ha esperat 72 hores «per veure si es dirigia al cos retractant-se» ja que, subratlla, «tothom té dret a equivocar-se i a una rectificació».L'SPC «lamenta les desafortunades declaracions, que generen una victimització de la tasca policial dels Mossos», i afirma que «l'únic que motiva diàriament als agents és una absoluta professionalitat».«No actuem ni generem estereotips de cap tipus en funció de l'ètnia de les persones», remarca.

El sindicat indica que, recentment, les organitzacions que treballen per l'eliminació del racisme van fer públic un informe segons el qual, a Catalunya, s'han donat 2.514 casos de discriminació racial, dels quals un 22,71% els hauria comès la policia. L'SPC addueix, per contra, que s'han denunciat 571 casos d'entre «els milers d'actuacions anuals que realitzen tots els cossos que actuen a Catalunya». D'aquests 571 casos, només quatre han acabat amb una condemna. «En 567 casos -afegeix en el comunicat-, cap jutge de cap tribunal ha detectat delicte».