La Policia d'Atlanta va confirmar que ha acomiadat un agent blanc que va matar a trets divendres el jove negre Rayshard Brooks, i que va detenir almenys 36 persones després d'una nit d'intenses protestes que van incloure l'incendi d'un restaurant. Un portaveu de la Policia d'Atlanta, Carlos Campos, va explicar que l'agent que va disparar contra Brooks, identificat com Garrett Rolfe, va ser acomiadat, mentre que el seu company Devin Bronsan, que va participar en un forcejament amb la víctima, es troba de baixa administrativa.

La mort de Brooks, en plena onada de protestes als EUA per la violència policial contra els afroamericans, ha causat una profunda commoció a Atlanta i va provocar dissabte la dimissió de la cap de Policia de la ciutat, Erika Shields.

Brooks va morir a trets la nit de divendres a l'aparcament d'un restaurant de menjar ràpid de la cadena Wendy's, després de resistir-se a ser detingut, forcejar amb els dos agents blancs, fer-se amb una pistola de descàrrega elèctrica i intentar fugir, segons el Buró d'Investigació de Geòrgia.

Paral·lelament, almenys set agents de la Policia de Minneapolis han dimitit i abandonat el cos des que van començar les protestes per la mort de George Floyd el passat 25 de maig. Floyd va morir durant una detenció en la qual l'agent va mantenir el seu apretat contra el terra utilitzant el seu genoll durant gairebé nou minuts. A més, més de mitja dotzena d'agents estan en procés d'abandonar el cos, segons va explicar un portaveu de l'Ajuntament de Minneapolis, Casper Hill. «Aquestes xifres no inclouen els quatre agents implicats en el cas de George Floyd», va afegir el portaveu policial.