La Guàrdia Civil ha detingut el suposat autor del vídeo gravat en una galeria de tir de Màlaga capital, en què es veu com dispara a unes dianes amb fotografies de membres de Govern, com el mateix president, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias.

Fonts de l'institut armat han dit que l'home, un taxista i exmilitar, ha estat arrestat a La Cala del Moral, una localitat de la Costa del Sol a uns 10 quilòmetres a l'est de Màlaga. El detingut ha quedat en llibertat després de declarar en dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil de Màlaga.

La Policia Nacional havia identificat a Màlaga l'exmilitar com el presumpte autor dels trets a fotos de membres de Govern. La investigació es va centrar sobre aquest home després de localitzar en un polígon de Màlaga la galeria de tir on es va gravar el vídeo que va portar ahir a obrir diligències policials d'ofici.

Les indagacions policials es van iniciar d'ofici després de la difusió en xarxes socials d'aquest vídeo. En un comunicat, el Govern va mostrar "la seva total repulsa i condemna d'aquestes imatges, que contenen amenaces greus i sembren l'odi".

"Fets així alimenten als sectors més ultres de la societat que pretenen destruir valors essencials de la nostra democràcia i de la nostra Constitució, com són la convivència i el respecte absolut de la pluralitat política", ha subratllat el Govern.