El rei emèrit Joan Carles I deixarà aquest any de percebre la quantitat de 161.034 euros per la decisió de Felip VI de retirar-li l'assignació pressupostària que venia percebent fins ara.

La casa reial ha publicat aquest dilluns en la seva pàgina web l'estat de liquidació del seu pressupost a data de 31 de març, quinze dies després que el Rei fes pública la seva decisió, el passat 15 de març.

Joan Carles I ha percebut, per tant, aquest 2020, la quantitat corresponent de la seva assignació a aquests dos mesos i mig, de l'1 de gener al 15 de març, uns 40.000 euros.

Els 161.034 euros que deixarà de rebre l'anterior cap de l'Estat passaran a incrementar el fons de contingència del Pressupost de la casa reial.

El Rei va fer públic un comunicat el mateix 15 de març en el qual informava de la seva decisió de renunciar a l'herència després de diverses informacions en les quals s'assegurava que Felip VI era beneficiari d'una societat 'offshore' creada pel seu pare i vinculada a una donació de 65 milions d'euros de l'Aràbia Saudita.

En el comunicat s'informava que el Rei retirava al seu pare també la quantitat que percebia anualment procedent dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Una xifra que en l'actualitat era pròxima als 200.000 euros.