23 de juny de 2020
23.06.2020
Diari de Girona

El govern espanyol es planteja tornar a l'estat d'alarma si els rebrots s'agreugen

La vicepresidenta diu que els brots actuals es poden resoldre amb les mesures ordinàries

23.06.2020 | 10:17
Carmen Calvo

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha avançat aquest dimarts que el seu executiu podria tornar a declarar l'estat d'alarma "a una part del territori o a tot" si es torna a produir una "situació greu" fruit de l'expansió del coronavirus. Segons Calvo, no seria el cas actual, on hi ha 26 brots actius que -segons ha dit- es poden combatre mitjançant mesures concretes com les que es van activar a la Conca d'Òdena i a un hotel a Canàries abans de la declaració.

En una entrevista a Antena 3, Calvo ha recordat que si es torna a produir una "situació greu" el govern espanyol "pot perfectament decretar l'estat d'alarma". "Tornarem a ser molt responsables", ha afirmat.

En tot cas ha apuntat que els brots que hi ha actualment a l'Estat "en principi no necessiten mesures més enllà de les sanitàries i un retorn a les fases on hi havia algunes limitacions". "Els brots formaran part de la nostra realitat i el que cal és rapidesa", ha dit.

En aquest sentit ha afirmat que malgrat que "hi haurà brots" l'important ser tenir-los controlats el més ràpid possible, "perquè l'important és la rapidesa i el rastreig dels contactes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook