Un terratrèmol de magnitud 7,5 que va sacsejar ahir amb força el centre i sud de Mèxic va causar almenys un mort per un ensorrament al municipi de Crucecita (Oaxaca), epicentre de el moviment tel·lúric. El governador de l'estat d'Oaxaca, Alejandro Murat, va informar que una persona va perdre la vida i una altra va resultar ferida després d'un «petit ensorrament» d'un edifici.

A més, un hospital de la zona dedicat a l'atenció de pacients de coronavirus va patir danys «estructurals» i es va haver de desallotjar el centre mèdic. Murat va detallar que hi va haver afectacions a l'hospital de Huatulco, proper a Crucecita, que atén a pacients malalts de Covid-19.

Arran del sisme, l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units va emetre un avís d'amenaça de tsunami per al Pacífic. El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, va parlar en un breu vídeo des del pati de Palau Nacional d'un «sisme fort» de magnitud 7,5. «Fem una crida a actuar amb precaució per rèpliques i que ens cuidem tots sense sense caure en la desesperació», va dir el president.