Un total de 21 estats europeus han registrat unes 140.000 morts més de l'habitual en els mesos de març i abril, segons dades de l'Eurostat. L'increment en la mortalitat durant aquests dos mesos respecte a la mitjana registrada en els últims quatre anys mostra l'impacte de la pandèmia en el continent.

Segons l'oficina d'estadística comunitària, el pic de mortalitat al continent ha estat en la setmana en què acaba el març i comença l'abril. Les regions europees amb més morts durant aquests dos mesos han estat al nord d'Itàlia, el centre d'Espanya, l'est de França i l'àrea de París i algunes regions de Bèlgica.

Segons l'Eurostat, l'augment de la mortalitat en aquests dos mesos ha afectat més homes que dones. Per edat, el col·lectiu més afectat ha estat el de majors de 70 anys.

Els estats en què s'ha fet el càlcul sobre l'excés de mortalitat són Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Espanya, França, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Hongria, Àustria, Portugal, Eslovàquia, Finlàndia, Suècia, Islàndia, Noruega, Suïssa i Liechtenstein.