25 de juny de 2020
25.06.2020
Diari de Girona

El CIS pronostica clares victòries de Feijóo i Urkullu

El darrer baròmetre deixa fora Vox dels parlaments que sorgiran de les eleccions a Galícia i Euskadi

24.06.2020 | 23:56
El CIS pronostica clares victòries de Feijóo i Urkullu

El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, i el lehendakari basc, Iñigo Urkullu, revalidarien majoria en els comicis gallecs i bascos del 12 de juliol, segons el baròmetre de el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que deixa Vox fora d'ambdós parlaments autonòmics . Si es confirmen els pronòstics del sondeig, el president de la Xunta aconseguiria la seva quarta majoria absoluta, el que consolida la seva posició no només a Galícia sinó també com un dels barons populars amb més força a nivell nacional. De fet, es convertiria en l'únic president autonòmic deñ PP amb majoria absoluta.

La crisi del coronavirus no només no li ha passat factura, sinó que Feijóo fins i tot ha reforçat un lideratge amb el qual espera consolidar gairebé quatre dècades de poder del PP a Galícia.

El CIS també atorga la victòria per a un tercer mandat a Urkullu, més folgada que en les eleccions anteriors, i un resultat també millor al seu actual soci de Govern, el PSE. En cas que revalidessin la seva aliança, el PNB i els socialistes bascos aconseguirien majoria absoluta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook