29 de juny de 2020
29.06.2020
Diari de Girona

Els 27 continuen negociant la llista de països amb qui la UE reobrirà fronteres l'1 de juliol

Els EUA i Rússia quedarien fora del llistat que sí que inclouria la Xina o el Marroc

29.06.2020 | 12:12
Un viatger caminant amb maletes a la zona d'arribades de la T1 a l'aerport del Prat

Els 27 estats membre de la Unió Europea continuen negociant la llista de països amb qui la UE reobrirà fronteres a partir de l'1 de juliol. Fonts diplomàtiques asseguren que el llistat podria ser votat per majoria qualificada aquest dilluns després de dies de converses entre les capitals. Segons s'ha filtrat a alguns mitjans europeus, hi hauria una vintena de països, entre ells, el Japó, el Canadà, el Marroc i la Xina. No s'espera que la UE reobri fronteres amb els Estats Units o Rússia, ni tampoc amb la major part d'Amèrica, molt afectada ara mateix per la pandèmia de la covid-19.
Per elaborar la llista els estats tenen en compte la situació epidemiològica de cada país, com les autoritats estan gestionant la pandèmia, la fiabilitat de les dades i si s'imposa una restricció d'entrada als ciutadans europeus.

El llistat final s'anirà actualitzant cada dues setmanes en funció de l'evolució de la pandèmia.

La UE, tancada més de tres mesos

A meitats de març i en ple pic de la pandèmia a Europa, Brussel·les va apostar per tancar les fronteres externes de la UE quan pràcticament tots els estats membres havien restringit la llibertat de moviment a l'espai Schengen.

Des de llavors l'entrada a la UE ha estat prohibida a gairebé tots els ciutadans no europeus. Així, els vols internacionals que representen entorn del 35% de l'activitat de les aerolínies europees han quedat totalment paralitzats durant més de tres mesos.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit