Les eleccions presidencials d'ahir a Polònia van suposar una confirmació de les aspiracions del liberal Rafal Trazkowski, que va passar a la segona volta del proper 12 de juliol per desafiar el guanyador, el president ultraconservador Andrzej Duda. Les enquestes a peu d'urna de l'institut Ipsos li atorgaven la victòria a Duda amb un 41,8% dels sufragis, mentre que el candidat centrista Trzaskowski obtindria un 30,4% dels suports.

En confirmar-se que cap d'ells va superar el 50% dels vots, els dos aspirants hauran d'enfrontar-se una vegada més en una contesa en la qual, segons una mitjana d'enquestes calculada pel portal Ewybory, el liberal, amb un 47,3% dels vots, guanyaria al seu contrincant per quatre dècimes.

Trzaskowski, estrella ascendent del partit de centre liberal Plataforma Cívica (PO), es veu ara capaç d'aspirar a un èxit fora de tot pronòstic un mes enrere, quan el Govern es va veure forçat a ajornar les eleccions, previstes originalment per al 10 de maig , a causa del coronavirus. La participació va ser del 62.9% segons les enquestes a peu d'urna.