L'Ajuntament de Banyoles ha iniciat les obres de reforma i millora de l'edifici de la Llotja del Tint, que acollirà la nova seu del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles, que fins ara es troben allotjats en una part del Museu Arqueològic de Banyoles. Les obres estan pressupostades en 115,900 euros i es preveu que s'allarguin uns tres mesos.

Aquesta reforma inclou la substitució de tota la coberta amb la retirada de la uralita amb un tractament de desamiantat, la millora de la climatització i la il·luminació de l'edifici, així com l'adquisició de mobiliari per al condicionament de l'espai.

Les dependències del Centre d'Estudis Comarcals aniran a la primera planta i la sala de la planta baixa es convertirà en una sala polivalent d'us compartit per poder-hi celebrar actes o exposicions.

Una vegada completades les obres, serà el Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles qui gestionarà la Llotja del Tint en virtut del conveni signat entre l'ajuntament i el CECB que contempla una cessió de l'espai per 50 anys. L'edifici de la Llotja del Tint és una de les poques fabriques medievals catalanes que conserven l'estructura original. Es tracta d'un edifici gòtic del segle XV destinat al tint de robes o teixits de lla que es fabricaves a Banyoles.