Les autoritats d'Etiòpia han confirmat almenys 81 morts en els últims dies durant les protestes provocades per l'assassinat del popular cantant Hachalu Hundessa. El tiroteig del músic de 34 anys dilluns passat a la nit a la capital, Addis Abeba, va provocar una gran commoció al país, en particular entre els membres de la seva ètnia, la majoritària a Etiòpia. El cantant estava considerat un activista dels drets dels oromo.

La policia va declarar que la majoria de víctimes són civils, tot i que també van morir tres agents. Davant les protestes de la ciutadania, el govern va optar per desplegar l'exèrcit als carrers, va tallar la connexió a internet des del passat dimarts i va ordenar la detenció de diversos activistes.

El primer ministre, Abiy Ahmed, va lamentar dijous passat l'assassinat de Hachalu i va fer una crida a la calma, hores d'abans de la multitudinària cerimònia d'enterrament del cantant. Organismes com Amnistia Internacional, la Unió Europea i les Nacions Unides van fer ahir una crida al cessament de la violència ètnica i van demanar al govern d'Etiopia que restableixi el servei d'accés a internet.