El líder de Podem i vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, va insistir ahir a Vigo en què serà Podem qui demani una comissió d'investigació sobre l'espionatge, a la qual caldria cridar a declarar, almenys, Soraya Sáenz de Santamaría, Mariano Rajoy i Eduardo Inda. «La proposarem nosaltres», va avisar a l'auditori on va participar en un acte de la campanya gallega, el primer que compta amb la seva presència per fer costat al candidat de Galícia en Comú-Anova Marees, Antón Gómez Reino, que és el líder de la formació a aquesta comunitat.

«Potser no rebrà tanta atenció mediàtica» si no és la dreta la proponent, va puntualitzar després d'al·ludir al cas Dina Bousselham, en el qual s'investiga el robatori del mòbil a una de les seves antigues assistents, amb continguts que van acabar publicant-se a diversos mitjans de comunicació.

Iglesias va explicar que, després de recuperar aquest dispositiu a través de la revista Interviú, va decidir no donar-lo immediatament a la seva assessora perquè ho estava passant malament en aquella època, amb comentaris sobre que tots dos mantenien una relació sentimental.

Després que PP i Ciutadans reclamessin celebrar una sessió extraordinària al Congrés perquè Iglesias doni explicacions, el líder de la formació morada va remarcar que donaran ells, i no la dreta, aquest pas perquè quedin aclarides totes les qüestions relatives a la línia d'investigació oberta a l'Audiència Nacional i en la qual s'escolti els implicats en el conegut com a cas Villarejo.

Va donar diversos noms, com el de Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern de Mariano Rajoy, a la qual el comissari jubilat, en presó preventiva des 2017, va vincular amb diferents maniobres per a l'elaboració de l'informe PISA, acrònim de Pablo Iglesias S.A.

Per part seva, el Partit Popular va denunciar l'«assenyalament» a periodistes i mitjans de comunicació de Iglesias i va preguntar al cap de l'executiu, Pedro Sánchez, si està d'acord amb aquest «atac a la llibertat d'informació».