El president dels Estats Units, Donald Trump, va manifestar la seva voluntat de «protegir la manera de vida americana que va començar amb Cristòfor Colom» durant la celebració de la festivitat del 4 de juliol, Dia de la Independència, a la Casa Blanca.

«Junts lluitarem pel somni americà i el defensarem, per protegir i preservar l'estil de vida estatunidenca, que va començar en 1492 quan Colom va descobrir Amèrica», va declarar el mandatari, en plena ofensiva contra la retirada d'estàtues i monuments històrics en tot el país per part d'activistes i manifestants d'oposició, que denuncien el caràcter colonialista del president.

En el mateix discurs, Trump va comparar la lluita del país nord-americà contra els nazis amb els seus esforços per «vèncer l'extrema esquerra», al mateix temps que ha acusat els manifestants antiracistes d'intentar destruir els Estats Units. «Els herois estatunidencs van vèncer els nazis, van destronar als feixistes, van derrocar als comunistes, van salvar els valors estatunidencs, van defensar els principis dels Estats Units i van perseguir als terroristes fins als confins de la Terra», va indicar Trump.

Així, va acusar a aquests manifestants de «fomentar l'odi, la discòrdia i la desconfiança» entre els estatunidencs. «No permetrem que ningú divideixi els nostres ciutadans per raça o passat. No permetrem que fomentin l'odi, la discòrdia i la desconfiança», va avisar el president dels Estatus Units, segons va informar la cadena de televisió americana CNN.